Prejšnji teden je bil mednarodni dan prostovoljstva. Letos tako, kot vsak zaposlen, svojec, tudi prostovoljec lahko predstavlja tveganje za prenos okužbe kajti ogromno primerov je takšnih, da okuženi nimajo simptomov. Zato vsa ta fizična distanca in previdnost.
Pa vendar se nam zdi pomembno, da stanovalcem zagotovimo psihosocialno pomoč in omogočimo stik tistim h katerim so redno in pogosto prostovoljci hodili še pred virusom.
Prostovoljko Manico imamo v našem centru izredno radi, saj je ljubezniva, prijazna, spoštljiva in po izobrazbi specialist klinične psihologije, kar nam zelo pride prav. Stanovalci jo obožujejo in komaj čakajo njene obiske in pogovore z njo.  Vemo, da ji ni prijetno, ko se mora redno testirati, da lahko obišče stanovalce, pa vendar pristane na to, ker se verjetno tudi sama zaveda, koliko ljudem pomeni njena prisotnost. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tako njej, kot vsem prostovoljcem, kateri ste kakorkoli v letošnjem letu pomagali v domovih in centrih za starejše ali splošno prostovoljno delali dobra dela. Zelo ste pomembni. Mogoče vam to premalokrat povemo, vendar se tega zavedamo in cenimo vaš trud. Hvala vsem!