Pred dobrim letom me je po levi strani zadela kap. Po rehabilitaciji sem ostala na invalidskem vozičku in zavedala sem se, da domači ne bodo mogli skrbeti za mene, saj so vsi v službah. Našli smo prostor v Zimzelenu in zelo sem zadovoljna, da sem se tako odločila.

Živim v dvoposteljni sobi s prijetno gospo, s katero sva postali pravi prijateljici, ki naju povezujejo isti interesi. Pogovarjava se, bereva, radi gledava »limonade« na TV.

Če bi rekla žal besedo čez osebje, bi imela smrtni greh. Prišla sem v slabem stanju, fizičnem in psihičnem, a so se zelo potrudili z menoj. Vsi so prijazni, uslužni. Lajšajo moje težave, jaz pa se prav tako potrudim na fizioterapiji in telovadbi, da sem v čim boljši kondiciji. Vesela sem, da se lahko sama presedem na voziček in v posteljo.

Zadovoljna sem z vsem. Imam veliko obiskov sorodnikov in nekdanjih sosedov. Rada grem na prireditve, veliko sem zunaj pred hišo, pogovarjam se z drugim stanovalci, družim se z eno od stanovalk, ki me pelje na sprehod. Dolgčas mi res ni!


Moj center: Zimzelen Topolšica