Na današnji lep sončen dan smo se stanovalke in stanovalci ter udeleženci projekta Interreg-CrossCare že v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti DEOS Centru starejših Medvode, kjer je potekala prireditev ”Mobilnost starejših – z leti gradimo na kvaliteti”.

Prisluhnili smo odličnim govornikom; ustanovitelju in direktorju Zavoda Aktivna starost, g. Mihi Kranjcu, županu občine Medvode, g. Nejcu Smoletu, ter ustanovitelju in predsedniku zavoda Varna pot, g. Robertu Štabu. Slavnostni govorec dogodka pa je bil predsednik republike Slovenije, Borut Pahor. Po uradnem delu smo se sprehodili med stojnicami, malce pokramljali in zaplesali na narodno-zabavne ritme skupine Calypso. Naša delovna terapevtka Alja je poskrbela za pestro ponudbo izdelkov izpod rok naših stanovalcev. Animatorka Snežana je na lično okrašeni stojnici ponujala domačo marmelado, vsi ostali zaposleni pa so poskrbeli, da so se naši stanovalci razmigali in naplesali. Naši odlični kuharji so že od zore kuhali golaž, s katerim smo se okrepčali v času kosila. Za vse ostalo pa so poskrbeli odlični gostitelji iz Medvod.

Druženje je minilo kot bi mignil, polni pozitivnih vtisov smo se z avtobusom podjetja LPP odpeljali proti domu. Da je bila tudi pot zabavna, pa so poskrbeli člani hišnega ansambla DE amigOS.