Zadnje sončne dni smo izkoristili za sprehod po okolici centra. Stanovalci so uživali v udobnem školjkastem stolu. Enega smo prikolesarili v projektu fundacije Neurotrust. Drugega smo kupili s sredstvi, katere smo prejeli s strani podpornikov centra, ki so se odločili, da 0,5 % dohodnine namenijo v nakup nečesa koristnega za starostnike.

Stol je primeren tudi za vse težje pomične stanovalce, katerim zdravstveno stanje onemogoča daljše sedenje na invalidskem vozičku. Inovativen počivalnik omogoča, da vključujemo v dnevno dogajanje prav vse stanovalce. Ker ima velika kolesa in je izjemno udoben, je vožnja prijetna in prijazna za telo, ki sicer občuti vsak dražljaj.

Fundaciji in vsem naših podpornikom se iskreno zahvaljujemo, saj smo v teh dneh prav vsem stanovalcem omogočili sprehod na svežem zraku, vnos vitamina D in prijetno druženje.

V kolikor bi tudi vi, brez večjega truda ali finančnega vložka, radi sodelovali pri nakupu nečesa koristnega za starostnike ste dobrodošli pisati na ana.petric@deos.si. Idej nikoli ne zmanjka! 🙂