Danes so k nam prišli iz Društva šola Zdravja Studenec-Ivanje selo, kar nekaj prijetnih gospa, ki so našim stanovalcem pokazale malo drugačno telovadbo.

Društvo Šola zdravja je nevladna organizacija, ki združuje ljudi z namenom izvajanja jutranje vadbe na prostem v vseh letnih časih. Z redno vadbo »1000 gibov« krepimo telo in duha, širimo krog znancev, pridobivamo nove prijatelje in se prek društva vključujemo v lokalne dogodke. Društvo Šola zdravja skrbi tako za fizično in psihično zdravje posameznika kot tudi za socializacijo, ki je pomemben dejavnik za kakovost življenja.

Gospe, ki vadijo že 7 leto v okviru Društva Šole zdravja, so nam torej prišle pokazat malo drugačno obliko vadbo, ki ni dobra le za fizično počutje, temveč tudi psihično. Ideja vadbe je, da so enostavne in primerne za vsakogar. Začne se pri dlaneh in konča pri nogah in tako se z redno vadbo doseže boljša gibljivost celega telesa. Ker pa vadba poteka v naravi, se z njo pridobi še dodatna energija, da z več veselja in optimizma stopimo v nov dan.

Po telovadbi pa so nam MPZ KD Rak Rakek pripravili prečudovit pevski nastop v spremstvu harmonike, na katero je igral Benjamin Škrab. Po nastopu smo se osvežili s sadjem, bezgovim sokom ter posladkali z dobrotami, ki so nastale v kuhinji našega Centra.