Ob državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju, so Urad predsednika Republike Slovenije obiskale tudi stanovalke DEOS Centra starejših Notranje Gorice. Počaščene, da so se lahko udeležile čudovite kulturne prireditve z govorom gospoda predsednika in ogledom predsedniške palače.

Gospa Bric (87) je s solzami v očeh povedala, da se ji je uresničila velika želja. »Nikoli si ne bi mislila, da mu bom lahko dala roko, počaščena sem in močno ganjena. Biti tako blizu predsednika je možno samo v Sloveniji. Resnično je velik in ljudski človek.«

Gospa Nebec mu je podarila svojo prvo pesniško zbirko, ki jo je izdala pri svojih 94 letih. »Napisala sem mu posebno posvetilo. Kakšna čast, da je sprejel moje darilce.«

»To je bil res en čudovit dan in povsem iznad pričakovanji,« je rekla gospa Suhadolčan.

»V predsedniški palači imajo izredno prijetno in prijazno osebje. Presenetljivo je, da so se nam tako posvetili. Zaslužijo si vse pohvale«, je pripomnila gospa Otujac.

Glede na željo stanovalk si je ta dan dodaten čas zanje vzela direktorica centra in jim izpolnila še eno izmed želja ter poskrbela, da so se imele gospe ves dan lepo.