Že od leta 2018 nas vsako leto obiščejo študentke in študentje prvega letnika Fakultete za socialno delo iz Ljubljane. Kar 90 jih je tudi tokrat, v okviru predmetov povezanih s socialnim delom s starimi ljudmi, pripeljala na ogled našega centra profesorica, gospa dr. Jana Mali.

Direktorica jim je povedala nekaj osnovnih podatkov o centru, predstavila življenje v njem, aktivnosti, projekte, posebnosti ter jih seznanila z delom socialne delavke. Dve skupini študentk in študentov so si v nadaljevanju ogledali center ter spoznali tri sila zanimive gospe, ki so z mladimi delile svoje modrosti.

Najbolj so bili navdušeni nad apartmaji katere so primerjali s študentskimi domovi, tudi drugi prostori jih niso pustili ravnodušne. Ob zaključku ekskurzije je direktorica centra vse skupaj opolnomočila z besedami, da se morda v času študija še ne zavedajo, kakšen vpliv bodo imeli na življenja drugih, predvsem ljudi v stiskah in naj jih pri njihovem delu vodita tudi srčnost in empatičnost. Druženje smo tradicionalno zaključili s skupinsko fotografijo pred centrom.

Ob tej priložnosti se za sodelovanje zahvaljujemo Fakulteti za socialno delo, študentkam in študentom ter našim stanovalcem, predvsem pa gospe dr. Jani Mali, ker organizira tovrstne strokovne ekskurzije in skrbi, da se lahko študentje pobliže spoznajo s svojim bodočim delom, starejšimi in tistimi, ki že precej časa delamo na področju socialnega dela.