Če izkoristimo priložnosti in možnosti se stkejo tudi takšna medkrajevna sodelovanja. Tako so jeseni 2018 strokovne delavke vrtca Martin Krpan Cerknica prišle na idejo, da bi sodelovale z DEOS Centrom starejših Notranje Gorice. Obrnile so se na direktorico centra, ki je z veseljem sprejela pobudo o dopisovanju otrok in stanovalcev centra.

Najprej smo v center prejeli pismo s čudovitimi odtisi rokic. Za nas so jih pripravili otroci iz skupine Zajčki. Stanovalke so bile tako ganjene, da smo v pustnem času pisali slikovno »pošto« o dogajanju v centru nazaj otrokom v cerkniški vrtec. Vzgojiteljice so jim nato pripovedovale, da imajo nove prijatelje in kaj vse počnejo, da jim ni dolgčas in da se imajo lepo.

Pretekli teden pa so vzgojiteljice organizirale delavnico, na katero so povabile tudi stanovalce našega centra. Skupaj z otroci in starši so si ogledali lutkovno predstavo ter izdelovali čudovite rožice, ki bodo krasile DEOS Center starejših Notranje Gorice. Stanovalci so ob prihodu v center izpostavili prijaznost vzgojiteljic in dobro počutje ob sodelovanju z otroci. Zagotovo bomo skupaj poizkušali naše sodelovanje ohranjati tudi v prihodnosti, saj bogati življenja vseh generacij.

Delovna inštruktorica Kaja je izlet še dodatno popestrila z ogledom Cerkniškega jezera. O njem je nekaj več povedal gospod Franci Albreht. Peljal jih je tudi na razgledno točko, s katere so opazovali sosednje vasi in občudovali, do kje vse lahko voda ob največjem obsegu sega. Stanovalci so bili nad lepotami Notranjske navdušeni in jezero zagotovo še obiščejo.