Spoštovani svojci in obiskovalci!

Obveščamo vas, da je, zaradi poslabšane epidemiološke situacije v neposrednem okolju DEOS Centra starejših Notranje Gorice, Center do nadaljnjega zaprt za obiskovalce.

Naprošamo vas, da redno spremljate spletno stran našega centra, kjer bomo redno objavljali informacije glede nadaljnjih ukrepov.

Klub vsemu življenje v centru teče naprej in na vse možne načine se trudimo, da bi bilo bivanje tudi v teh težkih in čudnih časih za naše stanovalce, kolikor je le mogoče, dobro. Zato smo pripravili različne prilagoditve, ki so zapisane v nadaljevanju:

 • Obiski so trenutno na ravni države omejeni v vseh centrih in domovih. Izjema so obiski pri stanovalcih, kateri so v paliativni obravnavi. Ti stanovalci že imajo načrtovane obiske, svojci se enako, kot do sedaj, naročajo preko recepcije. Takoj, ko se situacija vsaj malo izboljša bodo obiski omogočeni tudi stanovalcem s potencialnim poslabšanjem psihičnega ali fizičnega stanja, tistim kateri imajo rojstne dneve ali druge pomembne obletnice. Dodatni obiski bodo omogočeni v dogovoru z vodjo zdravstvene nege in direktorico centra. V vseh primerih pa še vedno velja, da v center za dogovorjene obiske lahko prihajajo samo zdrave osebe, upoštevajoč vse varnostne ukrepe (razkuževanje rok, vzdrževanje razdalje, nošenje zaščitne maske ves čas).
 • Izhodi stanovalcev izven Centra se do izboljšanja epidemiološke slike ne izvajajo, oziroma se omejijo na najnujnejše opravke (npr. dogovorjeni specialistični pregledi, nujni opravki…).
 • Tako, kot običajno, lahko prinesete dobrine v voziček pred centrom. Prosimo, da ne prinašate hitro pokvarljivih reči in pretiranih količin, katerih stanovalci potem ne uspejo porabiti. Da ne bi bilo prinesenih dobrin preveč naenkrat vas prosimo, da se držite razporeda in sicer:
 • ob ponedeljkih za enoto A
 • ob torkih za enoto B
 • ob sredah za enoti C in D

Vsekakor bodo vaše dobrine sprejete tudi druge dni, vendar vas prosimo, da se, kolikor je le mogoče držite določenih terminov, da ne bo preobremenitve z raznosom po enotah in da ne bo pred centrom večjega števila ljudi ter posledičnega tveganja. Vhod v center je pod video nadzorom in za enkrat nismo beležili tatvin tako, da lahko v miru odložite na dogovorjeno mesto ne glede na uro.

 • Aktivnosti v centru, vse fizioterapevtske in delovno-terapevtske obravnave potekajo normalno. Večje skupine smo organizirali v manjše in delo po enotah zastavili v gospodinjski tip. Zato so vse delovne inštruktorice in animatorke vsaka na svoji enoti, kjer se ukvarjajo z vsemi stanovalci. Za stanovalce so organizirani tudi krajši sprehodi izven centra v spremstvu zaposlenih, sicer pa imajo stanovalci na voljo površine med etažami centra in vedno odprto teraso.
 • Glede na situacijo prekinitve fizičnih stikov ponovno pričenjamo z različnimi aktivnostmi za socialno povezovanje. V kolikor si želite, da med vami in vašim svojcem vzpostavimo video klic, pišite na elektronski naslov: delovnaterapija.notranjegorice@deos.si. Zapišite svoje podatke (ime in priimek, telefonsko številko, na katero želite video klic prejeti), podatke vašega svojca (ime in priimek) in aplikacijo preko katere želite, da se opravi video klic (WhatsApp, Viber). Delovne inštruktorice bodo glede na vrstni red prijav izvajale video klice in vas povezovale z vašimi svojci. Ob tem vam ponujamo še nekaj idej. Lahko pripravite kolaž fotografij (okvirčki za več fotografij) in ga prinesete v center ob prinosu ostalega, hišnika pa bosta fotografije ustrezno namestila. Morda napišete kakšno pismo ali elektronsko pismo. Oboje bo dostavljeno stanovalcu in po potrebi prebrano. Ob ugodnem vremenu lahko pridete, kot poprej, pred balkone in okna. Z veseljem sprejmemo tudi kakšno vašo idejo.
 • V kolikor bomo opazili, da je kdo od stanovalcev v stiski, bodo za vse stanovalce centra na voljo dve socialni delavki in socialna delavka – pripravnica, katere bodo nudile psihosocialno pomoč.
 • Delo frizerke in pedikerke bo potekalo 1 x tedensko, seveda upoštevajoč vse varnostne ukrepe. Stanovalci so izrazili željo po njunih storitvah, zato jim bomo s tem ugodili, dokler ne pride do popolnega preklica vseh kozmetičnih storitev.
 • Samo za stanovalce centra je enkrat tedensko (v sredo zjutraj) odprta trgovina Tuš. Stanovalce spremljajo zaposlene, katere poskrbijo, da vse poteka v skladu z veljavnimi varnostnimi ukrepi.
 • Za dodatne informacije prosimo, če se obrnete na recepcijo Centra na telefonsko številko 08-2000-400 ali na direktorico centra Ano Petrič (040-841-277).

Vse svojce in obiskovalce vabimo, da spremljate spletno stran našega centra, kjer bomo redno objavljali informacije glede nadaljnjih ukrepov.

Hvala za razumevanje in podporo!

Uprava DEOS Centra starejših Notranje Gorice