Demenca – bolezen, ki prizadene 1% mlajših od 65 let, po tej starostni meji pa odstotek strmo narašča. Oboleli so vse okrog nas in izrednega pomena je, da so tako svojci kot okolica osveščena. V ta namen se po Sloveniji ustanavlja ”Demenci prijazne točke”, katerih idejni vodja je društvo Spominčica.

Danes je bila odprta kar 172. lokacija ”Demenci prijazne točke”, ki se nahaja prav tu v našem centru! Izredno ponosni smo s prireditvijo, na kateri je sodeloval domski pevski zbor, delovna inštruktorica Urša in ekonom Igor na kitari, pozdravili svečano odprtje. Naša gostja je bila predsednica prej omenjenega društva Spominčica, gospa Štefanija Lukič Zlobec, ki je v svojem govoru namenila največji del prav napredku in inovacijam Slovencev glede demence, med drugim dejstvo, da smo lahko marsikateri evropski državi za vzor. Posebno je pohvalila DEOS Center starejših Notranje Gorice in povedala, da je slišala že veliko lepega, kar je vzdušje v centru zagotovo potrdilo. Nekaj besed je z nami podelila tudi direktorica centra, Ana Petrič: ”V Centru smo na področju demence naredil velik premik, posebna zahvala pa gre seveda zaposlenim. Zagotovo bo lažje tudi ljudem v skupnosti, kateri se bodo lahko obrnili na nas, ko se bodo srečali z demenco, kajti to je namen točke za spomin. Točka je stičišče znanja in izkušenj, katere bomo zaposleni v DEOS Centru starejših Notranje Gorice z veseljem delili. Dobrodošli pri nas, tu smo za vas. ”

Prav vsak del prireditve so stanovalke, stanovalci in drugi obiskovalci pospremili z bučnim aplavzom, saj se vsi skupaj zavedamo, kako velikega pomena je osveščanje o tej bolezni.