Veselo popoldne na odprtju likovne razstave

Stene Zimzelenove jedilnice in avle bodo do konca leta v pisanih barvah. Te nam je s svojimi umetniškimi slikami prinesel slikar Oskar Sovinc, predsednik Društva šaleških likovnikov. Večkrat smo že gostili razstave likovnih del njegovih učencev, tokrat pa je na ogled svoja dela postavil mojster sam.

Ob otvoritvi razstave njegovih slik je v pogovoru z Natašo Gerkeš pripovedoval o svoji likovni ustvarjalnosti, o živo pisanih barvah, pri katerih vztraja, četudi mu jih je kateri od akademskih slikarjev odsvetoval. V njegovi hiši je toliko poslikanih platen, da bi jih težko preštel, pravi, zato je izbrati jih nekaj za razstavo, zamudno delo.

Na otvoritev razstave je Oskar pripeljal zanimivo gostjo. Pevko Agato Šumnik Zgonec iz Velenja, ki je razveselila stanovalke in stanovalce z lepimi melodijami in iskrivostjo, ki jo je prinesla v dom.

Oskar in Agata sta poskrbela za živahno in lepo popoldne, ki je navdušilo obiskovalce. Po njem so v domu ostale Oskarjeve slike, ki jih bomo občudovali v sivih zimskih dneh.

Zapisala: Nataša Gerkeš