Narava jeseni pokaže vse svoje adute, saj jo lahko občudujemo v vseh barvnih odtenkih in niansah. Sedaj počasi zaključuje svoj finale in se poslavlja ter pripravlja na zimsko spanje. V naš Center starejših pa je barve vnesla gospa Lili Garbajs Struna, slikarka in avtorica razstave slik »Vse barve trenutka«, ki krasijo stene uprave Centra. Razstavo smo danes odprli z bogatim glasbeno-kulturnim programom, za katerega je poskrbela domačinka gospa Damijana Škrlj ter stanovalci z recitacijami. Na samem odprtju razstave pa se je predstavila tudi avtorica sama.

Gospa Lili živi in ustvarja v bližini izvira reke Krke v kraju imenovanem Suha krajina in si je svojo slikarsko pot utrla kot samouk. Njen začetek sega v leto 2005 in je od tedaj uspešna na mnogih slikarskih predstavitvah in srečanjih, med drugim je tudi pobudnica nedeljskega Art sejma v Ljubljani in dolgoletna aktivna udeleženka Art marketa Ljubljana.

Njeno slikarsko izražanje je ekspresivno in intuitivno na podlagi trenutnih občutkov in razpoloženja, zato so njene slike pogosto nekaj med realnim svetom in domišljijo. Vedno pa izražajo optimizem, sončno stran življenja in dobro energijo.

Toplo vabljeni k ogledu slik, ki vsakomur omogočajo svoj pogled in občutja.