Koktejle poznamo vsi odrasli, ki se predvsem poleti želimo ohladiti s svežim napitkom in tako hkrati poskrbimo za razvajanje svojih brbončic. Vse bolj priljubljeni pa so tudi tako imenovani moktajli, ki so namenjeni predvsem otrokom, vendar jih z veseljem pijejo tudi odrasli in starejši.

Brezalkoholni koktejl, ki ga imenujemo tudi moktejl, je oblika koktejla, namenjena predvsem najmlajšim, a po njem z veseljem posegajo tudi starejši, predvsem tisti, ki imajo radi bolj sladke okuse. Ta se na videz ne razlikuje od pravega koktejla: je različnih pisanih barv ter zanimivo okrašen. Barvite mešanice, prelivajoči se odtenki ter zanimive dekoracije so pritegnili naše stanovalce na današnji koktejl zabavi. Nudili smo tri različne okuse koktejlov oziroma moktejlov. V ponudbi smo imeli koktejl Jim Howard, deviški mojito ter jagodno limonado, ki pa je bila med vsemi preizkuševalci najbolj zaželjena.

Tudi tisti, ki se zaradi takega ali drugačnega razloga niso utegnili udeležiti zabave, so osvežilni napitek dobili postrežen kar v svoji sobi.