Danes smo imeli prav posebno čast ter tako prvi izmed DEOS-ovih domov otvorili gerontološki center in predstavili projekt Interreg – CrossCare.

Dogodek smo pričeli z jutranjo telovadbo. Direktorica centra Ana Petrič je prisotne pozdravila in jim na kratko opisala pomen današnjega druženja, Miha Kranjc pa je podrobneje predstavil celoten projekt. Strokovni delavci, ki bodo aktivno sodelovali pri projektu, so se predstavili in opisali svoje zadolžitve. Uporabnikom bo na voljo osnovni paket, ki bo zajemal domsko fizioterapijo in delovno terapijo, program Aktiven dan, udeležbo na domskih aktivnostih in prireditvah ter obisk mini referenčne ambulante. V dodatnem paketu bo na voljo individualna fizioterapija in delovna terapija, masaža, svetovanje glede zdrave prehrane pri domski dietetičarki, čiščenje in hišniške storitve na domu, šiviljske in frizerske storitve, sveta maša ter uporaba pralnice.

Ob koncu je ekonom Igor še zabrenkal na kitaro, skupaj smo zapeli in zaplesali.

Ponosni smo, da smo lahko del tako velikega projekta in veseli nas, da bomo lahko starejšim osebam omogočili, da si bodo popestrili polovico leta 2018 in naredili nekaj zase, brezplačno v okviru strokovno usposobljenega kadra družbe DEOS, d.d.

Splošni cilj projekta je okrepiti zmogljivosti sodelovanja javnih organov ter izvajalcev na področju dolgotrajne oskrbe starejših na programskem območju, preko podpisa čezmejnega sporazuma in razvoja skupnega modela za celostno in posamezniku prilagojeno obravnavo. V sklopu testne faze projekta bodo starostnikom omogočene brezplačne storitve v vrednosti cca 300€/mesec na uporabnika za kar 6 mesecev. Testna faza se bo izvajala na 5 Centrih starejših družbe DEOS, d.d. (CS Trnovo, CS Črnuče, CS Medvode, CS Horjul, CS Notranje Gorice).  Z njimi bomo opravili pogovore, poslušali njihove želje in jim na koncu svetovali, v katere brezplačne aktivnosti oziroma storitve naj se od junija do novembra vključijo.