Na praznik sv. Valentina si ljudje širom sveta izkazujejo ljubezen. V DEOS Centru starejših Notranje Gorice se trudimo, da stanovalcem vsak dan znova z majhnimi pozornostmi polepšamo dan in pričaramo nepozabne trenutke.

Za mnogo le-teh je danes poskrbel izredno prijazen in vedno nasmejan gospod Aljaž Deu, ki smo ga mnogi spoznali že v oddaji “Štartaj, Slovenija!”. S prav posebnim aparatom, t.i. Palačinkomatom, je za vse stanovalke in stanovalce ter zaposlene spekel palačinke. Že v zgodnjih jutranjih urah je pripravil aparat in vse potrebne pripomočke za peko, še pred jutranjo zarjo pa je zadišalo po celotnem centru. Tako smo v času zajtrka pogostili prav vse stanovalce in zaposlene, ki so lahko izbirali med veliko različnimi okusi – od raznovrstnih marmelad in čokolade do kokosa ter karamele. Nad pogostitvijo so bili navdušeni, še posebej pa jih je zanimalo vse v zvezi s Palačinkomatom – napravo, ki v slabi uri speče približno 180 palačink.

Iskrena hvala gospodu Aljažu, ker nam je na Valentinovo pripravil tako izvrsten zajtrk – tekom dopoldneva je spekel kar 600 palačink!