21. junij, je koledarsko prvi poletni dan. In mi smo ga  vsi skupaj lepo popraznovali, hvaležni za vse dobrote in lepote, ki jih pred nas postavlja narava. Zbrala se nas je kar lepa druščina, na našem že tretjem, tradicionalnem srečanju, imenovanem POZDRAV POLETJU. Prireditev smo začeli s prelepo pesmijo o poletju, katero nam je zapel gospod Stojan Šparemblek.

Da pa je to praznovanje kar najlepše potekalo, so poskrbeli mnogi nastopajoči in sodelujoči. Na začetku je za glasbeno kulturni program poskrbela gospa Damijana Škrlj, pevka ljudskih in ponarodelih pesmi, podeželska dekleta iz društva Klasje Cerknica, so nam pripravile kulinarične dobrote, upokojenka iz Loške doline gospa Marija Grl, nam je predstavila prastaro dejavnost predenja na kolovrat, med tem pa so naši zaposleni v ozadju zdevali ostrnice. Glasbeno so program popestrili tudi naši domači pevci in pevke, pod vodstvom Mirjam in Gordane, ter seveda gospod Stojan Šparemblek. Obiskal nas je tudi župan gospod Marko Rupar ter naši prijatelji iz Varstveno delovnega centra Cerknica.

Ob prireditvi smo izkoristili priložnost, da smo odprli vrata na novo prenovljeno enoto Lavanda. Vloženega je bilo veliko truda in pridnih rok naših zaposlenih, da so enoto preuredili našim uporabnikom bolj prijazno. Te vizije pa ne bi mogli uresničiti brez pomoči. Gospod Asmir Fatić, je z donacijo vrat našim stanovalcem omogočil lažji dostop na prečudovit vrt, ki je vedno skrbno urejen.