V našem Centru so stanovalci in zaposleni danes prisluhnili predstavitvi filma Od zrna do kruha, katerega so posneli v društvu žena in deklet na podeželju Klasje iz Cerknice. To je društvo, katerega prednostna naloga je ohranjati tradicijo notranjskega podeželja, predvsem na področju kulinarike, pa tudi praznikov, navad in običajev.

V filmu od Zrna do kruha je prikazan celoten potek od sejanja pšenice, pa do končnega izdelka, prikazani pa so tudi stari običaji in navade iz lokalnih krajev. Kar je danes predvsem za mlajše generacije samoumevno, odpraviti se v trgovino, kupiti kruh in ga postaviti na mizo, pa včasih temu ni bilo tako. Stanovalci in stanovalke se še predobro zavedajo kako težko je bilo včasih, ko je bilo veliko dobrin v pomanjkanju, kruh pa tudi ni bil nekaj vsakdanjega, zato se zavedajo posebne vrednote kruha.

Po predstavitvi filma je sledila še pokušina različnih vrst kruha. Tako so poskusili ajdov kruh z orehi, kruh z rozinami, z ocvirki ter kruh iz polnozrnate moke. Stanovalci so bili nad filmom in pokušino kruha zelo navdušeni.