Konec leta 2011 je v Notranjih Goricah svoja vrata na široko odprl čudovit center starejših. V centru so se zaposlili prvi zaposleni, novi dom so v njem poiskali prvi stanovalci. V desetih letih je bilo postorjenega veliko, število postelj se je z dodatno koncesijo povečalo, center je 2 leti nazaj pričel izvajati tudi pomoč na domu, ki trenutno pokriva 4 občine. Od takrat smo skupaj na obraze narisali mnogo nasmehov, pomagali nešteto ljudem in postavili višje standarde glede aktivnosti v domovih in centrih za starejše širom Slovenije.  Letos slavimo 10. obletnico, ki pa je bila posvečena predvsem našim stanovalcem in zaposlenim. Trenutne okoliščine nam narekujejo previdnost in težko bi na prireditev povabili vse, ki so z nami tkali zgodbo DEOS Centra starejših Notranje Gorice, kajti bilo jih je ogromno. Zato smo se odločili, da se vsem zahvalimo s pismom zahvale, za vse udeležence pa smo pripravili program, s katerim smo obeležili naš skupni praznik.

Prireditev so z glasbenimi nastopi prispevali stanovalci in zaposleni. Gospa Nebec in gospa Praščevič sta z nami delili nekaj svojih zapisov o bivanju v tem centru, gospa Rakuša nas je očarala v duetu z Uršo, najbolj pa sta nas zagotovo ganila gospod Križaj in Katarina, saj sta dokazala, da je igranje na inštrument kljub oviram mogoče, v kolikor verjamemo vase in v naše sanje.

Zahvaljujemo se sodelavcem iz kuhinje za odlično pogostitev in vsem ostalim, ki so čudovito uredili preddverje ter pripravili ganljiv program. Stanovalci in zaposleni so prejeli tudi darilce, za katerega so bili hvaležni. Vsi prisotni smo se strinjali, da je prireditev fantastično uspela. Miha Kranjc – direktor in predstavnik družbe DEOS, je poudaril, da smo res dobra ekipa zaposlenih. To so podprli tudi stanovalci z bučnim aplavzom in to je tisto, kar šteje največ ter je dober pokazatelj tega kako in koliko se trudimo.

Ob zaključku smo zapeli še Šifrerjevo “Za prijatelje”, tudi v bodoče pa bomo skupaj ustvarjali zgodbe, ki jih piše življenje.