Pisalo se je leto 2011, ko je na obrobju ljubljanske kotline ob močvirnatem barju zrastel šesti izmed DEOS-ovih centrov starejših. Zgolj nekaj minut vožnje do glavnega mesta, hkrati pa lahko iz balkona zreš na neokrnjeno naravo. Popolna lokacija za lepo tretje življenjsko obdobje.

Pester nabor aktivnosti, dejavnosti in dogodkov – do danes krepko preko 300 samo v tem letu! – ter raznolike individualne obravnave po sobah zagotovo poskrbijo, da se dobro počutimo tako stanovalci kot zaposleni. Veliko težo imajo tudi inovativni projekti, katerih idejni vodja je v večini naša direktorica Ana Petrič, ki ob obletnici centra tudi sama beleži že 4 leta na mestu direktorja centra. Za nekoga malo, za drugega veliko, nam se zdi, kot da je tu od nekdaj. Pa ne zato, ker bi čas počasi tekel, ampak ker je kot pisana za ta položaj. Ves čas se trudi, da izpolni želje stanovalcem in tako je v svojem govoru ponosno povedala, da ji je tudi tokrat uspelo – z novim letom bo namreč tudi naš center imel svojo pralnico. Stanovalci so bili ob tej novici navdušeni in prizadevanju namenili bučen aplavz.

Tako smo ob 8. obletnici centra zaposleni skupaj s stanovalci pripravili pester kulturni program, se posladkali s torto in nazdravili na še mnoga uspešna leta delovanja!