Vsako leto se je sredi decembra pred naš center samo za nas pripeljal mestni avtobus. Prav pred vhod, da smo lahko nanj naložili vse invalidske vozičke, rolatorje in ga do zadnjega kotička napolnili s stanovalci in zaposlenimi. Šli smo v Ljubljano, gledat lučke, na prijeten sprehod, kuhano vino in si ogledati praznično mestno jedro. Igrali smo na kitaro in prepevali, praznično popoldne je bilo posebno doživetje. Letos tega ne bo, zato smo se odločili, da vzdušje pričaramo kar pred centrom in med etažami. Da bodo lahko vsi stanovalci ves december uživali v prazničnem duhu, da bodo lučke gledali med sprehajanjem, z balkonov in oken.

Direktorica centra Ana Petrič je pred kratkim s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, prejela nagrado za izstopajoče kvalitetno in strokovno delo v zadnjih petih letih. Odločila se je, da nagrado deli s stanovalci, zato je kupila praznične lučke za prav vse stanovalce centra. S pomočjo dobre vile in škrata pa je uredila, da je okolica centra postala obdana z lučkami. Center in okolico centra skupno krasi okoli 50.000 lučk.

Prepričani smo, da se bodo s tem prižgale tudi iskrice v srcih naših stanovalcev, zaposlenih in vseh, ki bodo šli mimo centra.