V DEOS Centru starejših Notranje Gorice smo na današnji pustni torek organizirali že tradicionalno pustno rajanje. Udeležilo se ga je več kot 200 maškar, ki so popolnoma zapolnile recepcijo centra.

Že napovedovalka prihodnosti nam je v zgodnjih jutranjih urah napovedala norčavo in zabavno dopoldne. Po zajtrku smo se zaposleni skupaj s stanovalkami in stanovalci našemili v večnamenskem prostoru. Pustovanja pa ni brez prave povorke, kateri so se pridružili tudi ptujski kurenti, butalci iz Butal ter Slivniška čarovnica, otroci iz vrtca Notranje Gorice in mnoge druge pustne šeme. Za glasbo so poskrbeli člani hišnega ansambla DE amigOS ter ena in edina, gospa Helena Blagne. Posladkali smo se z okusnimi krofi, ki smo jih prejeli od pekarne Gorenc in slaščičarne Berzo.

Tudi letos je tri članska komisija, v zasedbi stanovalke gospe Marije Rakuša, zaposlene gospe Silve in predstojnice društev upokojencev izbirala naj maske. Tako smo podelili kar 10 nagrad; 3 nagrade za najboljšo masko med stanovalci, 3 nagrade za najboljšo masko med zaposlenimi, 2 nagradi za skupinski maski in 2 nagradi za najboljši maski med gosti. V enemu izmed krofov pa je bila skrita celo bogata nagrada.

Da smo lahko pustno dogajanje približali vsem stanovalcem centra, smo se maškare po kosilu odpravile tudi po sobah stanovalcev, jim zapele, jih razveselile, nasmejale in krofe podarile.

Današnje pustno rajanje je bilo naravnost fantastično! Noro smo se zabavali, plesali, rajali in se smejali. Pust je je je… 🙂