Letos so se Butale in z njim povezani vsi butalski prazniki otvorili tako, kot se spodobi. Butale so postale obljubljena dežela, ki so jo obljubili Butalci. Obljubo so držali ter prevzeli oblast. V Cerknici že od prejšnjega tedna, torej od debelega četrtka, vlada neumnost, butokracija in butalizem. V DEOS centru starejših Cerknica smo se tudi pridno pripravljali in okrasili naš center za prihajajoče praznike ter na pustni torek zarajali. Stanovalci in zaposleni smo si nadeli maske ter se preoblekli v pustne šeme, potem pa smo začeli s pustovanjem ter se zavrteli ob poskočni glasbi.

Letošnje leto pa nas je z obiskom počastila Mati Uršula osebno, z njo pa so prišle tudi cuprn`ce, žabe ter Butalci. Z prijetnim in nepričakovanim obiskom so nas presenetili tudi otroci iz osnovne šole Notranjski odred Cerknica, katerih so bili stanovalci centra zelo veseli. Na pustni torek pa seveda ne sme manjkati krofov, flancatov in podobnih mastnih dobrot, ker potem to ne bi bil pustni torek. Obratovala je namreč Pekarnica, v kateri so zlate roke žena iz podeželskega društva Klasje, pekle slastne mini flancate.

Da je bilo letošnje pustovanje prav zares posebno gre iskrena zahvala:

  • Pustnemu društvu Cerknica, ki so pripeljali Mati Uršulo ter posodili pustne kostume
  • Matjažu Knapu, ki nam je izročil butalsko sol, kot darilo in spomin na letošnje pustovanje
  • MGC Gaber Loška Dolina, kjer so izdelali nekaj pustnih mask za naše stanovalce pod mentorstvom Metke Pernuš
  • Društvu žena in deklet na podeželju Klasje Cerknica, ki so za naše stanovalce spekle najboljše in najbolj slastne flancate
  • Nenazadnje pa tudi otrokom osnovne šole Notranjski odred Cerknica, ki so nas tako prijetno presenetili z obiskom