Slike naše umetnice, gospe Sabine Bačar, krasijo marsikatero enoto v našem centru. Tokrat pa je razstava slik potekala na bivalni enoti B3. Zaposleni smo si skupaj s stanovalci ogledali prekrasne stvaritve, ki so nastale pod njenimi rokami.

Sabino že od majhnih nog zanima umetnost, saj je že takrat z očetom slikopleskarjem ustvarjala na strešno opeko. Tudi v osnovni šoli je pri likovnem krožku blestela. Z leti ji je želja po lastnem ateljeju in razstavi vse bolj naraščala. Žal je usoda ni peljala po poti svobodne umetnice, vendar se kljub temu ni predala. Doma, v svoji hiši, ima ustvarjalni kotiček oziroma atelje, kot mu sama pravi, samo zase. Pravi, da se tja zateče, ko ji je hudo in tudi takrat, ko vriska od veselja. Včasih ponoči ne more spati, zato v mislih ustvarja osnutek slike. Včasih sliko nariše, pa ji ni všeč, takrat odstrani barvo, spremeni tematiko in začne znova. Nikoli ne obupa. Večinoma slika na platno, s akrilnimi barvami, čopiči, prsti in tudi s kuhinjsko gobico.

Razstave so se udeležili tudi Sabinini sorodniki, prijatelji in znanci. Med ogledom smo malce pokramljali, se posladkali in nazdravili na njeno umetniško žilico.