Glede na razmere smo se v DEOS Centru starejših Notranje Gorice že konec pomladi odločili, da bomo stanovalcem prihajajoče poletni dni čim bolj polepšali in naredili posebne. Zato smo se povezali z Ljubljanskimi mlekarnami, ki so nam omogočile, da stanovalkam in stanovalcem ponudimo najrazličnejše okuse sladoleda, v kornetu ali kozarčku. Vsakič naročimo novih pet okusov tako, da so upoštevane želje oziroma okusi stanovalcev. Poskrbeli smo tudi za tiste, ki imajo alergije ali laktozno intoleranco – za njih postrežemo limonin sorbet, ki ne vsebuje mleka in mlečnih izdelkov ter sladkorjev.

Na današnjo sončno sredo pa smo se odločili, da stanovalce razveselimo z brezplačnimi kepicami sladoleda. Pri tem so nam seveda pomagale Ljubljanske mlekarne, katere so nam podarile banjice sladoleda z okusom kokosa in čokolade. Druženje smo popestrili z zanimivim kvizom, zabavno glasbo, petjem in dobro voljo.

Stanovalci imajo sicer na recepciji centra na voljo veliko različnih izdelkov, med drugim tudi sladoledne lučke in kornete, vendar so nad kepicami sladoleda, ki jih ponesejo nazaj v mlade dni izjemno navdušeni. Večkrat povedo, da se ob lepem vremenu počutijo kot na morju in da jim resnično znamo pričarati najlepše trenutke – slednje pa zaposlenim daje posebno zadovoljstvo.