Danes smo v našem centru ob svečanem dogodku obeležili otvoritev dveh stalnih razstav in sicer razstavo kolažev z naslovom Brez meja ter razstavo gospe Dornik z naslovom Linije in fraktali. Poleg teh dveh razstav smo na ogled pripravili tudi manjši opus del gospe Nebec, ki že več kot dve leti ustvarja in riše v tehniki akrila, nekaj del gospe Neštecki, ki je v zadnjem času veliko ustvarjala na steklo ter nekaj del gospe Boštjančič, kateri glavni navdih predstavlja pisano cvetje in njena dela krasijo tudi del hodnika v avli našega centra. 

Razstava Brez meja, je razstava večih ustvarjalcev. Izrazili so se preko kolažne tehnike, bodisi s figuralnimi motivi, delnimi kolaži ali kolažno abstrakcijo. Veliko del je prikaz motivov, ki so našim domskim ustvarjalcem ljubi, nekaj del pa temelji tudi na družbeni kritičnosti, kjer ustvarjalci preko ustvarjanja prikažejo in izrazijo svoj pogled na določeno tematiko. Razstava  z naslovom Linije in fraktali je samostojna razstava gospe Dornik, ki je naša strastna ustvarjalka. Preko ustvarjanja teh del se je lahko močno izrazila, sama likovna tehnika pa je omogočala trening motoričnih sposobnosti. 

Prepustili smo se lepim občutkom kulturnega programa. Prisluhnili smo dvema flavtama, prečni flavti in harmoniki ter recitalu gospe Nebec, ki nam je recitirala pesem Tu smo doma iz njene pesniške zbirke Morost. Našim ustvarjalcem smo čestitali in jim ob zahvali poklonili tudi pisan cvet.