Kolesarimo. Skupaj. Tudi jaz.

Neurotrust je fundacija, ki deluje in ozavešča na področju nevrorehabilitacije. Ker so se priključili projektom SKUPAJ, med drugimi tudi ”Kolesarimo.Skupaj”, želijo opozoriti na vse tiste, ki jim je kolesarjenje oteženo. Na tiste, ki so se že rodili s posebnimi potrebami, tiste, ki jim v starosti zaradi demence popuščajo miselne funkcije in vse tiste, ki so tekom življenja utrpeli nevrološko poškodbo ali bolezen možganov, hrbtenjače ali kakega drugega dela živčnega sistema. Namenili jim bodo pozornost, poskrbeli za njihovo boljše razumevanje in varnost. Naj bo kolesarjenje tudi njim v užitek!

Kolesarska zveza Slovenije organizira korona časom primerno izvedbo kolesarskega maratona ”Kolesarimo.Skupaj”. Štart bo 23. 9.2020 tudi kot obeležitev državnega praznika dneva slovenskega športa. ”Kolesarimo.Skupaj” je virtualni kolesarski dogodek, kjer vsak udeleženec kolesari po poljubni trasi, bodisi v okolici svojega doma ali na svoji najljubši kolesarski poti. Fundacija Neurotrust bo vzporedno s potekom dogodka ”Kolesarimo.Skupaj”, ki bo trajal med 23.09.- 4.10.2020, za vsako izbrano diagnozo organizirala dobrodelen dogodek, finančno in organizacijsko pomagala vključeni osebi oz. osebam ter ob tem javnost opozorila na posebnosti tega nevrološkega stanja.

Zato so se na današnji dan pridružili dogodku in športnim igram v našem centru. Poudarek je bil na kolesarjenju, saj imamo prav posebno kolo, namenjeno starostnikom – inovativno kolo Nada iz Danske. Pomerili smo se tudi v balinanju, premagovanju ovir, hitrostnem sestavljanju sestavljanke, košarki in odbojki. Prvi trije zmagovalci vsake panoge pa so prejeli medaljo in tudi posebno nagrado. Okrepčali smo se s sadno-zelenjavnimi napitki, ki so nam dali potrebno moč za dosego cilja.

Vrhunec dogodka pa je bila  zagotovo donacija školjkastega stola (v vrednosti 1000€) za težje pomične stanovalce, ki ga je direktorici centra Ani Petrič in predsednici stanovalcev gospe Mariji Rakuša predala gospa Nina Kobler iz fundacije Neurotrust.

Dogodku so se pridružili tudi predstavniki Kolesarske zveze Slovenije, mag. Tatjana Cvetko, dr.med., Štefanija L. Zlobec, predsednica Spominčice, prof. dr. Igor Bartenjev, dr. med. in Gregor Ropret, odbojkarski reprezentant.

Stanovalci in gostje so bili z organizacijo aktivnosti izredno zadovoljni, saj so preživeli čudovito in zabavno dopoldne, upoštevajoč vse preventivne ukrepe.