Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni smo v DEOS Centru starejših Cerknica organizirali Sprehod za spomin, ki je združil stanovalce, svojce, sodelavce centra starejših ter otroke iz osnovne šole Notranjski odred Cerknica. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se vse bolj »zajeda« v naš vsakdan, ki ne izbira kraj, spol, leta in izobrazbo, »izbere« pa naše najdragocenejše imetje: naš spomin.

S sprehodom smo simbolno opozorili, da nam ni vseeno za vse tiste, ki živijo s to neozdravljivo boleznijo. Na naše povabilo se je odzvalo lepo število udeležencev, česar smo bili zelo veseli. Pomembno je, da čim več ljudi prepozna prve znake demence, saj lahko le na ta način, vsi skupaj naredimo več pri ustrezni pomoči obolelim z demenco.

V ta namen smo tega dne tako v centru starejših, kot v nakupovalnem centru Mercator Cerknica, postavili stojnico s promocijskim gradivom in mimoidoče občane informirali, jim podajali informacije o tem kje vse lahko poiščejo pomoč in delili promocijsko gradivo o demenci.

Vsem udeležencem Sprehoda za spomin se iskreno zahvaljujemo za podporo.