Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni smo v DEOS Centru starejših Cerknica organizirali Sprehod za spomin. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se vse bolj »zajeda« v naš vsakdan, ki ne izbira kraj, spol, leta in izobrazbo, »izbere« pa naše najdragocenejše imetje: naš spomin. Letošnja tema ozaveščanja o demenci je “Skupaj zmoremo več”, poudarek aktivnosti pa je na post-diagnostični podpori svojcem in bolnikom z demenco.

V ta namen smo uredili tudi prostor s promocijskim gradivom, katerega so si mimoidoči lahko ogledali ter vzeli zloženko. 

Na sprehod so se nam pridružili tudi iz VDC Postojna enota Cerknica, s katerimi smo simbolno opozorili, da nam ni vseeno za vse tiste, ki živijo s to neozdravljivo boleznijo. Pomembno je, da čim več ljudi prepozna prve znake demence, saj lahko le na ta način, vsi skupaj naredimo več pri ustrezni pomoči obolelim z demenco. Po sprehodu pa smo se še podružili na toplem sončku ob glasbi, čaju in rogljičkih.

Ob tem dnevu je gospod Vid Mihelič, vnuk stanovalke iz varovane enote, kot v znak podpore doniral zasaditev cvetlične grede na varovani enoti, ki po novem krasi in bogati tamkajšnji vrt. Iskreno se zahvaljujemo gospodu Vidu Miheliču za simbolično gesto ter prostovoljki Neži, ki je cvetlično gredo uredila in zasadila s prečudovitim cvetjem.