To, da je ustvarjalnost res pot do duše, do lepšega in kvalitetnejšega življenja dokazujejo naše kreativne stanovalke, ki so tudi v letu 2017 uspešno, potrpežljivo in predvsem z veliko mero ljubezni ustvarjale izdelke, ki smo jih predstavili v večih razstavah tekom leta. Da se tudi mi zahvalimo, ker so pripravljene svojo energijo deliti med nas, vsako leto za njih pripravimo pogostitev, na katerem podelimo tudi diplome za uspešno delo.

Vseh kreativnih stanovalk je sedem, štiri med njimi so diplomo za pripadnost in delo dobile že šesto leto. To so ga. Amalija Pavlovčič, ga. Marija Konjar, ga. Breda Čadež in ga. Marjana Rakuša – njim smo podelili tudi častno priznanje za dolgoletno delo, ki bo odslej opominjalo na njihovo pripadnost že na vhodu v naš center. Ostale gospe, ki tudi rade ustvarjajo in so po svojih močeh prispevale za razstave v letu 2017 pa so ga. Marija Kolednik, ga. Kristina Breznik in ga. Tatjana Arnautovič.

Gospe, kljub občasnim tegobam z zdravjem, še vedno uspešno ustvarjajo z veliko dobre volje; s tem si dovolijo obiskati najbolj skrite kotičke same sebe in skozi delo krepijo duha, telo in ohranjajo dobre odnose med vami, nami in njimi.

Imeli smo se lepo, ob spominih, ki smo jih ogledale smo potočile tudi kakšno solzico, se bodrile in že sprejemale ideje za naprej.

Skratka, leto 2018 bo polno lepih izdelkov, iskric v očeh in povezanih skupnih dni.