Po prazničnem ponedeljku je v DEOS Centru starejših Notranje Gorice sledila polna mera gibanja in zabave.

Najprej smo z jutranjo telovadbo na letni terasi poskrbeli za naše mišice, sklepe in dihala. Nato pa smo uživali v stand up nastopu.

Stand up je zvrst komedije, kjer nastopajoči – stand up komik z mikrofonom nagovarja občinstvo in jih zabava s pripovedovanjem smešnih zgodbic in šal ter se brez omejitev dotika različnih tem: političnih, družbenih, kulturnih in številnih drugih. Njegov glavni cilj je nasmejano občinstvo. Pri nas je vedno več dobrih stand-up komikov, eden izmed najboljših pa je bil danes z nami.

Gašper Bergant pove, da je Zgornje-Savinjčan, ki ima rad suho meso, pivo, vonj po senu ter starejše ženske (se pravi nad 26). V tem vrstnem redu. Orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand-up komediji. Drugi mu pravijo najopaznejši domači stand-up komik mlajše generacije, a njegov humor vre z vseh koncev. Poleg nastopanja na odrih, kjer s svojim smislom za humor v smeh spravlja slovensko občinstvo, se ukvarja tudi s pisanjem. Njegove šale smo slišali na prireditvah, kot so Viktorji, v oddajah Vid in Pero šov, Ta teden z Godlerjem, Zvezde plešejo, Na žaru, videli pa smo ga tudi v Skečoholikih. Trenutno s prijateljema Boštjanom Gorencem – Pižamo in Perico Jerkovićem sodeluje pri predstavi ”Brade.”

Hvala g. Bergantu, ker je s svojim nastopom več kot odlično poskrbel za naše trebušne mišice. 🙂