Tudi v DEOS Centru starejših Notranje Gorice smo praznovali svetovni dan plesa (29. april). Ples je vrsta izražanja, umetnosti in zabave. Ples je govorica telesa, ki se izraža skozi ritem glasbe in lahko predstavlja stil človekovega življenja, kajti z vsakim gibom se v človekovi duši ustvarja zadovoljstvo. Ples je tudi umetnost in hkrati šport, v katerem se prepleta usklajenost dveh ali več teles. Najstarejši slikovni zapisi o plesu, segajo celo do 15 000 let nazaj.

V našo družbo sta prišli plesalki in plesalca iz plesnega centra Feniks. Pionirska državna prvaka Tian in Kaja sta zaplesala dunajski valček, rumbo, jive in tango. Malce starejši par, Akim in Maša pa ča-ča-ča, rumbo in jive. Po izvrstnih in čudovitih plesnih točkah, so skupaj s trenerko Metko poskrbeli, da so ”zaplesale” tudi naše stanovalke in stanovalci.

Vsi štirje so bili prava paša za oči. Stanovalci, zaposleni, svojci in gostje so neizmerno uživali v njihovih nastopih, zato komaj čakamo, da jih plesni koraki zopet privedejo v naš center.