Letošnji Krkin teden humanosti poteka med 9. in 14. aprilom.

Danes je 6 nasmejanih in srčnih mladenk obiskalo naš center. Po zajtrku smo se toplo oblekli in skupaj odšli na sprehod. Naužili smo se svežega pomladnega zraka, tudi nekaj sončnih žarkov smo ujeli. Med potjo smo si izmenjavali izkušnje, mnenja, podelili kakšen dober nasvet, se nasmejali in peli slovenske pesmi. Ob prihodu v center nas je kuhinja na letni terasi pogostila s čajem in piškoti. Nato smo poskrbeli še za naše male sive celice in zabavo. Z ”Človek, ne jezi se in 4 v vrsto”, igrami s kartami, pobarvankami, križankami in balinanjem smo se zabavali vse do kosila. Za glasbeni del sta poskrbela Franci in Igor. Z zvoki harmonike in kitare sta nas popeljala v narodno-zabavni svet in preko viž obudila lepe spomine.

Ponosni smo, da se je sprehoda in druženja udeležilo več kot 150 stanovalcev, zaposlenih, svojcev in prostovoljcev. Dopoldne smo zaključili z nasmeški na obrazih, toplimi besedami in iskrenimi objemi. Kako lepo je, ko nekdo posveti svoj prosti čas in energijo za nekoga, ki le to še kako potrebuje. Veseli smo, da so nas Elvira, Sanela, Branka, Helena, Mihela in Sabina obiskale ter tako zopet pustile poseben pečat v naših srcih. Hvala vam in kmalu na snidenje! 🙂

Sanela:

Danes smo se udeležili Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva v Domu starejših občanov Notranje Gorice. Izkušnja je bila zelo lepa in prijetna. Čudovit dom, prijetni ljudje in celotno osebje. Naslednje leto se sigurno vrnem, saj so mi ostali zelo lepi spomini na današnji dan, še posebej na gospoda Jožeta in gospo Marijo (sem pozabila priimek), ampak sta oba zelo prijazna.

Sabina in Mihela:

Sočutje in empatija do starejših in pomoči potrebnih, je del človeške narave. Je prva sila, ki nas vodi do procesa porajanja novih idej,  napredka in izboljšav. Do tega zaključka sva prišli po današnjem obisku  v DEOS Centru starejših Notranje Gorice, v okviru Tedna humanosti in prostovoljstva, ki ga organiziramo v Krki. Z obiskom sva  razveselili starostnike s pohodom in z raznimi igrami. Prisluhnili sva tudi njihovim zgodbam in se naučili nekaj novih življenjskih modrosti iz njihovih pripovedovanj in izkušenj. Občudovali sva njihovo življenjsko voljo, ki človeka resnično pritegne k razmišljanju o poti naprej. Dom je zelo lep in v popolnosti z vso natančnostjo prilagojen starostnikom in njihovim potrebam.

Elvira:

Danes sem se udeležila Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva kot  prostovoljka v centru starejših  Notranje Gorice. Dom ima neverjetno lepo pozitivno energijo, kar se odraža na vseh ljudeh, ki tam bivajo in delajo Čudoviti ljudje dajejo vsem prisotnim v domu smisel, veselje, voljo do življenja, kar se mi zdi izredno pomembno za takšno ustanovo. Vse pohvale!