Številni izleti, ki jih organiziramo tekom celega leta so za stanovalce našega centra nekaj lepega in zanimivega. Prav posebej pa se razveselijo tradicionalnega izleta na katerega se vedno prijavi večje število zainteresiranih. Nič drugače ni bilo tudi tokrat, ko smo se odpravili na Štajersko, do Velenjskega jezera in proti Topolšici.

Medicinska sestra Tjaša na harmoniki in delovna inštruktorica Urša s svojim prečudovitim glasom sta vožnjo polepšali z ljudsko in narodno-zabavno glasbo. Hitro smo prispeli na Velenjsko jezero, se okrepčali z malico, ki so jo pripravili v domski kuhinji in se odpravili na razgledni stolp Vista. Najbolj pogumni in fizično zmogljivi so šli do samega vrha, kjer so opazovali vse lepote Velenja. Razgled je bil naravnost osupljiv. Preostali so si zaželeli telovadbe, zato jih je delovna inštruktorica Snežana urno usmerjala in animirala. Po sprehodu smo si privoščili kavico v Vista baru in osvežilni napitek v Wunder baru na Velenjski plaži. Pot nas je peljala naprej proti DEOS Centru starejših Topolšica, kjer so nas že čakali z odličnim kosilom. Direktorica Andreja nas je prijazno pozdravila in z nami delila nekaj informacij o Topolšici. Po poti domov smo se ustavili tudi na Trojanah in se posladkali z odličnimi krofi. Izlet smo zaključili polni vtisov, smo pa sklenili, da je povsod lepo, ampak doma je najlepše.

Iskreno se zahvaljujemo avtobusnemu prevozniku Jur-bus ter DEOS Centru starejših Topolšica za tako lep sprejem in pogostitev.