Naša srčna in vedno nasmejana prostovoljka gospa Anita Caruso nas je na današnji sončni četrtek povabila na trgatev v Stankovo. Po slastnem zajtrku smo se odpravili proti Dolenjski, med potjo pa obujali spomine na trgatve nekaj desetletij nazaj. Ko smo prispeli na čudovito domačijo, sta nas gospa Anita in gospod Emil prijazno pozdravila in pogostila s slastnimi domačimi dobrotami. Nato smo se polni navdušenja napotili do brajd, ki so bogato obrodile. Vsak s svojimi škarjami smo obirali grozdje, dokler nas nista gostitelja povabila na kosilo. Ob ričetu smo se pogovarjali, nato pa, kot se za naša druženja spodobi, zapeli nekaj slovenskih pesmi. Ogledali smo si tudi vinogradniško klet in poizkusili staro ter mlado vino.

Na poti proti domu pa smo se ustavili še pri družini Rajk. Prav tako smo nabrali nekaj grozdja, se sprehodili čez vinograd, uživali v degustaciji in dobri družbi.

Obema družinama se iskreno zahvaljujemo za tako prijetno gostoljubje, druženje in vrhunsko pogostitev. Preživeli smo enkraten in topel ”jesenski” dan! 🙂