Sodelovanje med generacijami je vedno nekaj čudovitega, saj se lahko mladi in starejši učijo drug od drugega ter si izmenjujejo življenjske modrosti. Tokratno sodelovanje se je odvijalo na OŠ Notranjski odred Cerknica, kamor so se odpravili tudi stanovalci in zaposleni DEOS, Centra starejših Cerknica, kjer so se udeležili športno-družabnega dogodka Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Dogodek je bil zasnovan tako, da so učenci sodelovali na različnih postajah, na katerih so bile prikazane raznolike športno-družabne aktivnosti. Tako so na postajah, ki so jih pripravili zaposleni Centra starejših Cerknica, učenci skupaj s stanovalci barvali glinene izdelke, risali na steklo, ustvarjali kamenčke prijateljstva, barvali različne pobarvanke, urili svoj spomin ter preizkusili svoje grafomotorične sposobnosti.

Tovrstno sodelovanje je bilo izjemno uspešno in koristno za vse udeležence. Učenci so se naučili veliko o spoštovanju in skrbi za starejše ter o tem, kako lahko s svojo energijo in mladostjo pomagajo starejšim. Stanovalci Centra pa so se razveselili družbe ter se naužili mlade energije.