Danes smo se stanovalci, zaposleni, svojci, predstavniki občinske uprave, predstavniki lokalne skupnosti, predstavniki POŠ NG, predstavniki OŠ Brezovica, vrtca NG, Montessori vrtca, člani društev, ki so kontinuirano prihajali v center, ter nastopajoči, zbrali v preddverju centra, da se za dobro sodelovanje in vse kar je prispevala, zahvalijo in poklonijo direktorici CS NG, gospe Ani Petrič.

V življenju se soočamo z najrazličnejšimi vzponi in padci, ki nam včasih zaprejo kakšna vrata, ampak hkrati odprejo okna.

Naša  direktorica gospa Ana Petrič zaključuje 9 letno vodenje CS NG. Leta 2015 je sprejela ponudbo za zaposlitev na tem zahtevnem in odgovornem delovnem mestu, od katerega se sedaj poslavlja. Direktorica je postala pri rosnih 33-letih in zgradila zavidajočo kariero, saj njene ideje niso poznale meja. Hitro je začela uresničevati vse zamisli, želje in realizirala inovativne primere dobrih praks za obravnavo starejših. Center je ponesla na popolnoma drug nivo, saj se je v času njenega vodenja zvrstilo na stotine odmevnejših dogodkov, uspešnih vseslovenskih in medgeneracijskih projektov in sodelovanj. Projekti, ki jih je izvajala so vsako leto dobivali večje razsežnosti. Dovolite mi, da naštejem le nekaj najbolj odmevnih projektov. Mala pozornost za veliko veselje, Pliško zate, Podarim, nasmeh dobim, izpolnjena želja,  medgeneracijska čajanka, 100 socialnih delavk na obisku, v moji sobi, medgeneracijsko varstvo otrok zaposlenih, počitnice v zameno za prostovoljno delo, narazen, vendar vedno skupaj ter mnogi drugi, ki so pomembno vplivali kvalitetnejšo obravnavo ter destigmatizacijo starejših. Gospa Ana je znala povezovati in združevati za dobrobit starejših. Je prva Slovenka, ki se je pridružila gibanju Cycling without age. Stanovalci so večkrat dejali, da so  doživeli, kar si v sanjah niso predstavljali: od izletov na morje, adrenalinskih doživetij, do počitnikovanj v luksuznih slovenskih hotelih in izletov po celi Sloveniji, bogat kulturno-umetniški program, prijaznost in nešteto pozornosti – nobena njihova želja ni ostala neuresničena.

V CS NG organiziramo preko 400 dogodkov, aktivnosti letno za katere je zaslužna tudi naša direktorica Ana saj je stanovalcem želela ponuditi nekaj več. Mnogo gostov je za pomoč prosila prav sama. Tako se nam je danes pridružila odlična glasbenica in Anina prijateljica, gospa Eva Hren s dvema izredno ganljivima pesmima. Sicer pa je prišel Ano na prireditev podpreti tudi slovenski glasbenik gospod Vlado Kreslin.

Medgeneracijsko sodelovanje je temelj naše družbe, saj v nas prebudi najlepše lastnosti, kot sta empatija in sočutje. Zato so se nam s pesmico Sitna žabica predstavili skupina Mehurčki vrtca Brezovica enota NG in skupina Barjančki. Z ljudskim plesom” Ob bistrem potoku je mlin” so se predstavili učenci in učenke POŠ NG. Gospa Kaja Kramar, ustanoviteljica plesne šole Livia dance, ki je prav v našem centru pričela s svojo plesno šolo, je s svojimi učenci pripravila plesno točko Que sera, sera. Zahvalo v imenu prostovoljcev OŠ Brezovica je prebral učenec Štefan Rangus Šuljić. Učenka OŠ Brezovica Julija Urbanija pa je zaigrala na pianino. Gospa Anita Kiralj je ena od prostovoljk s projekta Počitnice v zameno za prostovoljno delo in je v centru bivala teden dni. Kot že takrat je tudi tokrat pripravila glasbeno točko ter se zahvalila za dobro sodelovanje.

Otroci so naše največje bogastvo, so tisti, ki prikličejo nasmeške na obraz in v nas vzbudijo neizmerno veselje.  1. septembra 2023 se je uresničila še ena ideja in dolgoletna želja direktorice Ane Petrič. Prostore na bivalni enoti D smo renovirali in spremenili v podružnico Angelinega Montessori vrtca. Vrtec je dodana vrednost našega centra in tudi oni so pripravili čudovit nastop. Ravnateljica Angelinega Montessori vrtca, gospa Tina Opeka je gospa Ani podarila drevo ter ji o dobrem sodelovanju namenila lep govor.

Ena izmed prvih sodelavk gospe Ane je bila tudi glasbena gostja, ki je v centru začela, kot prostovoljka in nadaljevala, kot dietetičarka. Potem je prepevala in ustanovila pevski zbor. Z lepimi besedami podpore je nagovorila vse zbrane, se zahvalila gospe Ani ter ji namenila pesem Marjane Držaj, Ko gre tvoja pot od tod.

Njene domiselne in vključujoče projekte so prepoznali tudi drugi. Leta 2020 je gospa Ana Petrič prejela jabolko navdiha – posebno nagrado s strani predsednika RS Boruta Pahorja. Za izstopajoče kvalitetno in strokovno delo jo je nagradilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V vseh teh letih se je borila za pravice starejših, za višje normative in boljše pogoje dela zaposlenih ter vidno spreminjala področje socialnega varstva. Letos jo je javnost množično podprla in postala je Slovenka leta 2023.

Gospo Rakuša je recitirala svojo pesem, katero je napisala prav za gospo Ano. Z nami je bil glasbeni gost, ki ga gospa Ana zelo ceni in spoštuje, saj je odličen glasbenik in njen dober prijatelj. Gospod Žiga Lakner, ki je zapel pesmi Amigos para siempre in Time to say goodbye. Program so nadaljevale članice ŽPZ Brezovica, ki so posebej za to priložnost pripravile priredbo in napisale popolnoma novo pesem, posvečeno ravno gospe Ani. Stanovalec, gospod Sivec, ki zadnje čase veliko nameni pisanju pesmi nam je prebral eno – izmed njegovih izpovedi, ki je tudi nastala za to priložnost.

Direktorica Ana Petrič se je v 19 letni službeni karieri soočila z vsemi poklici znotraj socialnega spektra, od nege in strežbe do vodenja enega večjih centrov v Sloveniji. Ima izreden posluh za starejše, rada se sprehodi po sobah in stanovalci jo občudujejo. Zato je poseben govor zanjo pripravila tudi stanovalka, gospa Potrč.

Predstavniki stanovalcev in stanovalk, so v znak zahvale direktorici za vse njeno delo podarili posebna darila. Umetniško sliko z odtisi njihovih rok, rože, druge drobne pozornosti in ogromno objemov, katerih je bila tudi najbolj vesela.

Poštenost, iskrenost, sočutje, proaktivnost, delavnost, dobra volja so lastnosti, ki opisujejo našo direktorico, ki je z nami podelila ganljive besede. Vsem se je zahvalila ter poudarila moč medgeneracijskega sodelovanja, vključevanja, podpiranja dobrih reči. Povedala je, da je delovala po svojih najboljših močeh. Da si iskreno želi, da življenje v centru teče lepo naprej in da bo vse ohranila v lepem spominu.

Direktorica Ana  Petrič je večkrat poudarila, da brez zaposlenih ne bi bilo možno uresničiti marsikatere ideje. Za vsakogar je imela odprta vrata, našla čas za pogovor, toplo besedo in marsikateri dan polepšala z majhnimi ali večjimi pozornostmi. Za dobro sodelovanje se ji je z ogromnim šopkom, darilom ter lepim govorom, v imenu zaposlenih, zahvalil Haris Huremović.

Prireditev v slovo smo zaključili s torto velikanko, lepimi besedami, objemi, solzami. Direktorica se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem preostalim, ki so z njo kakorkoli sodelovali. Vsem stanovalcem, sodelavkam in sodelavcem, svojcem, skupnosti, širši javnosti. Kliče hvala vsem in vam želi vse dobro.