Zaključne prireditve projekta ”Skupaj smo večji”, ki je potekala na OŠ Brezovica so se udeležili direktorica centra Ana Petrič, vodja tima Nejc Šmalc in stanovalke ter stanovalci DEOS Centra starejših Notranje Gorice. Koordinatorji in otroci so pripravili pester program z različnimi glasbenimi in plesnimi točkami.

Gospod Kristijan Musek, idejni vodja projekta, je v prejšnjem letu k sodelovanju povabil tudi direktorico centra Ano Petrič, ki je bila koordinatorka za domove starejših v Sloveniji. Cilji projekta Skupaj smo večji so bili:

  • omogočiti slovenskim otrokom in odraslim spoznanje, da zmoremo skupaj ustvarjati čudovite in velike reči,
  • spoznavati, da je veliko bolj prijetno tekmovati skupaj za skupne cilje, kot tekmovati en proti drugemu – ko tekmujemo en proti drugemu, nimamo samo zmagovalcev, pač pa tudi poražence – ko tekmujemo skupaj za nekaj, kar nam je pomembno, nihče ni poražen,
  • spodbudujati ustvarjanje, druženje, srečevanje, sodelovanje – mnoge stvari, ki jih je danes v našem okolju čisto premalo.

Tako so vsi vrtci, šole, centri starejših ustvarjali risbe in slike. Najprej so nameravali sestaviti kolaž na nogometnem štadionu, pa se je izkazalo, da bi bil premajhen. V sklopu projekta se je porabilo kar 80 kg lepila za lepljenje slik na kartone. Kar 200 prostovoljcev je priskočilo na pomoč, bilo je več kot 400 različnih sodelujočih zavodov, ustanov, skupin. Razlika med starostjo najmlajšega in najstarejšega udeleženca je bila kar 101 leto. Skupna risba, sonce, je zasedlo kar 10692,42 m2 površine (glej spodnjo povezavo).

Veseli smo, ker smo lahko sodelovali pri tako uspešnem projektu. Dokazali smo, da smo le skupaj lahko večji.

‘’Morda so ravno projekti, kakršen je ta, priložnost, da se zamislimo in odločimo dosti manj časa nameniti razmišljanjem o tem, česa nimamo in česa ne zmoremo – dajmo raje razmišljati in sanjati o tem, kaj lahko, kaj znamo in kaj zmoremo. Po možnosti skupaj. Ker smo skupaj veliko večji.” (Kristijan Musek)