Petkovo sončno dopoldne smo preživeli v več kot odlični družbi.

Tokrat so nas s svojim nastopom počastili fantje iz skupine Kilometro (KM) 43. Člani, Martin in Tomaž Marolt, Peter Kopač, Danilo Žgajnar, Damijan Marinčič ter Marjan Vombergar so potomci Slovencev v Argentini. To poletje igrajo po vsej naši deželi, na različnih veselicah in prireditvah na katere jih povabijo domači ansambli. Na svoje slovenske korenine so zelo ponosni, seveda pa ne skrivajo niti argentinskega temperamenta, ki se zelo dobro odraža v njihovih priredbah; ustvarili pa so tudi že nekaj avtorskih pesmi.

Skrbno smo prisluhnili njihovim glasovom, pevec Martin je ”Rdečo mašno” zapel kar z našimi stanovalkami in stanovalci. Po vsaki pesmi je sledil bučen aplavz z nasmehi na obrazu. Slovenske in argentinske pesmi so odzvanjale po vsem centru, zasrbele so nas tudi pete. Stanovalke, stanovalci, svojci in gostje so bili nad njihovim nastopom izjemno navdušeni.

V zahvalo smo jim podarili vizitko naših kreativnih ustvarjalk, domač metin liker in seveda skupinsko fotografijo, ki jih bo spremljala v njihovo Argentino. Stanovalka, ga. Klemenc, pa jim je v spomin na naš center podarila še Janeževe upognjence in domač brinov liker.

Fantje, iz srca hvala, ker ste našim stanovalcem polepšali dan. Želimo vam srečno pot domov in hkrati upamo, da se naše poti še kdaj križajo.