Naša direktorica, Ana Petrič, je zagotovo ena izmed najbolj predanih in srčnih oseb. O njenih projektih in dobrih delih ne rabimo izgubljati besed, saj so zagotovo poznana prav vsem. Njena dejanja, pozitivne lastnosti in predanost delu je opazil tudi predsednik republike Slovenije Borut Pahor. Na današnji dan je prejela prav posebno nagrado, t.i. Jabolko navdiha.

Zaradi epidemiološke slike se podelitve žal nismo mogli udeležiti, smo jo pa spremljali v živo v večnamenskem prostoru. Zraven smo povabili tudi njenega dedka, ki ni mogel skriti svojega navdušenja in veselja. Zaposleni in stanovalci smo ganjeni in ponosni, da imamo na čelu ladje tako uspešno kapitanko, ki vedno znova dokazuje, da je v slogi moč. Ravno iz tega razloga smo stopili skupaj in ji ob prihodu v center bučno zaploskali ter podarili šopek, kot znamenje pozornosti in spoštovanja.

Draga naša Ana Petrič, vsi zaposleni in stanovalci ti iskreno čestitamo!

Nagovor prejemnice Jabolka navdiha:

Spoštovani predsednik republike, gospod Borut Pahor! Iskreno se vam zahvaljujem za jabolko navdiha. To je pomembno priznanje, poklon ter obveza za naprej. Posebno čast imam, da že 15 leto delam s starostniki. Toliko, kolikor sem se naučila od njih se ne bi mogla naučiti  v nobeni šoli. Oni vedo, kaj je v življenju res pomembno. Biti spoštljiv, solidaren, iskren, strpen, pravičen in srčen. Niso pomembne materialne reči, pomembni so odnosi, ki jih stkemo med seboj. Zagotovo imamo v Sloveniji ogromno dobrih praks in še več srčnih ljudi pa vendar si želim, da bi temu področju namenili več pozornost. Želim si, da bi star človek v Sloveniji dobil tisto za kar si je prizadeval vso svojo delovno dobo. Dostojno starost. Zato tako jaz, kot vse moje sodelavke in sodelavci ter mnogi drugi, delamo vse kar lahko, da bi vsaj malo vplivali na to. Z različnimi projekti želimo navdušiti mlajše kajti prihodnost je v njihovih rokah. Verjamem vanje in verjamem v nas. Te dni v naš center starejših prejemamo neverjetne količine pisem, voščil.  21.000 je naš cilj, za vse starostnike po vseh slovenskih domovih za starejše. Ko prebiramo in beremo te neverjetne in čudovite zapise ugotavljamo, da smo v resnici zelo povezani in to nas vse navdaja z upanjem. Upanjem, da lahko marsikaj spremenimo na bolje. Vem, da je to mogoče in k temu si bomo prizadevali tudi v bodoče. To jabolko navdiha je za vse moje sodelavke in sodelavce, za upravo družbe DEOS, katera me podpira in daje priložnost vsem, za stanovalce centra in njihove svojce, za mojo družino, katera mi stoji ob strani ter za vse dobre ljudi, ki hočejo spremembe na bolje. Iskrena hvala vam, da ste prepoznali naša prizadevanja.