V DEOS Centru starejših Notranje Gorice se zavedamo pomena socialnih stikov, bližine svojcev in stanovalcem dragih oseb. Čeprav so zaradi izredno slabe epidemiološke slike obiski v domovih omejeni, se je naša direktorica centra, Ana Petrič, odločila, da poišče rešitev in omogoči stanovalcem pogled na poznan obraz, tople besede in ”domače” nasmehe. S pomočjo gospe Katje Simončič, organizatorke projekta Zbliževalnik in s hišnikom Darkotom ji je uspelo! Tako je nastal kotiček za varne obiske, kjer je omogočen varen stik stanovalcev z bližnjimi.

Da bi obiski potekali, kolikor je le mogoče organizirano, smo za svojce pripravili natančna navodila. Pred vstopom si morajo temeljito razkužiti roke in slediti nadaljnjim navodilom. S čipom si odprejo drsna vrata in se usedejo na stol ter si snamejo masko. Skozi PVC pregrado se dobro sliši, prenos virusa skozi njo pa ni mogoč. Po vsakem obisku prostor tudi prezračimo in razkužimo.

Stanovalec in svojec sta na toplem, brez maske, prostor pa je primeren tudi za osebe na počivalniku ali postelji. Skratka, edinstvena rešitev, ki bo zagotovo pripomogla k lepšemu preživljanju prihajajočih praznikov. 🙂