Domače sadje v teh dneh hitro zori. Lepo zrelo in sladko sadje je kot nalašč za pečenje različnih peciv in kuhanje domače marmelade. Tudi pri nas je te dni dišalo saj smo kuhali marmelado iz domačih sliv.
V delovni terapiji se nas je zbralo lepo število. Zavezali smo predpasnike in si za začetek razdelili delo. Najprej smo slive oprali, nato razkoščičili in narezali. Pripravili smo še velik lonec, sladkor, cimet in želirno sredstvo. Ni trajalo dolgo in že je vse lepo dišalo po tisti pravi ‘babičini’ marmeladi.
Mešali smo in mešali, vse dokler marmelada ni bila kuhana. Vsak je še toplo seveda tudi poizkusil. Nalili smo jo v male steklene kozarce in jo skrbno zavili v deko. Naslednji dan, ko se je ohladila smo kozarčke opremili z ličnimi etiketami. Seveda tudi brez degustacije ni šlo. Lahko vam zaupamo, da nam je marmelada uspela. Odlična je!