Zdravje je za večino ljudi najpomembnejša vrednota. Vemo, da ima zdrav človek 1000 želja, bolan pa samo eno. Staranje lahko uspešno preprečujemo in zaviramo, s tem ohranjamo mladost in čilost ter podaljšujemo življenje.

Današnje dopoldne bi lahko označili za zdravja poln čas. Najprej smo se okrepčali z zajtrkom, nato imeli jutranjo telovadbo na svežem zraku, kjer smo poleg mišične moči nabirali tudi vitamin D. Kako ohranjati mladost in vitalnost vse do 100. leta pa nam je predstavila naša gostja, ga. Marija Merljak, univ.dipl.inž.živ.teh. Poudarila je pomen zdravega načina življenja, vpliv vitaminov in mineralov na celično membrano ter pomembnost zadostne hidracije. Z veseljem je po koncu predavanja odgovarjala na zelo zanimiva vprašanja naših stanovalk in stanovalcev. Gospa Marija je sicer zelo aktivna ženska. Piše za časopise in revije, ima redne radijske in televizijske oddaje. Skupaj s hčerko je izdala že 5 knjig, šesta pa je v nastajanju.

Pripravili smo tudi okusne t.i. smoothije oziroma sadno-zelenjavne napitke, s špinačo, pomarančo in banano, kateri so nas napolnili z energijo. Z nami je bila tudi dietičarka Eva, ki v vseh DEOS centrih skrbi za uravnoteženo in zdravo prehrano.

Druženje smo zaključili z mislijo, da starost ni ovira za dolgo in lepo življenje. Kakšnega pa si ustvarimo, pa je v veliki meri odvisno od nas samih.