Tokrat nas je pot odpeljala do Črne vasi pri Igu, na posestvo Trnulja, kjer na 80 hektarjih površin pridelujejo ekološko posejano koruzo, konopljo in sojo. Seveda vse to delajo zelo premišljeno, saj vse svoje pridelke predelajo v izdelke, kot so moka, žganje, olja, in zdrob, uporabljajo pa jih tudi v svoji Ekološki restavraciji, ki je edina v Sloveniji s tem nazivom.

Po začetni predstavitvi od kje ideja za tako posestvo, do zanimivosti, da imajo v restavraciji po tleh opeko iz stare hiše, smo se odpravili na ogled zunanjega dela. Videli smo bogato zasajena zelišča, cvetje, skrbno urejeno okolico, njive, ki jim oko ne seže do  konca in apartmajski del, ki ponuja savno in prostor za kopeli. 

Degustacija izdelkov in njihova prodaja je tekla kot olje iz preše, kjer so stiskali jedrca orehov. Poskusili smo puding iz škroba, zelenjavni narastek, pečenjak s slanino, narejen iz sojine okape. Težko je ubesediti vse te okuse, ki so tako polni, bogati in zanimivi. Seveda smo ta dan na posestvu izkoristili in si privoščili še slastno kosilo, ki nas je pustilo še dolgo z mislijo na posestvu…