Delo Alfreda Vogla je zaznamovano z miselno dediščino o načinu življenja in zdravljenja, ki se v vseh pogledih ravna po naravi. Načela Alfreda Vogla, švicarskega nutricionista so naravnanost in kakovost življenja, skrb za zdravje, lastna odgovornost, ravnovesje kot življenjski princip, pozornost in socčutje, stremljenje k zdravju je naravni zakon, celostni princip in moč ljubezni.

Zeliščna sol Herbamare® je eden bolj popularnih izdelkov Alfreda Vogla. Skrivnost svežega okusa je v posebnem postopku izdelave – maceraciji. Soli so zelišča in zelenjava dodane takoj na začetku, še sveže in ne posušene – to je pomembna posebnost, ki vpliva na intenzivnost okusa. Po zorenju v posebnih sodih, ki traja od 4 – 12 mesecev, posamezno sol v vakumu posušimo in šele na koncu zmešamo vseh 12 vrst zeliščnih soli v eno in edinstveno kombinacijo – A.Vogel Herbamare®. Zaradi prijetnega in naravnega okusa manj solimo, jedi pa so bolj okusne. Soli je dodana tudi morska alga Kelp, ki je naravni vir joda. Vsa zelišča in zelenjava, ki jih zeliščna sol vsebuje, so biološko pridelane.

Po skupinski telovadbi se je večina stanovalcev udeležila svete maše in aktivnosti v prostorih fizioterapije ter delovne terapije, nekateri stanovalci pa so ob dobri kavici in domačih piškotih prisluhnili predstavitvi zeliščne soli, katero bodo z veseljem tudi preizkusili!

Zahvaljujemo se gospe Barbari Krajnc, brez nje te predstavitve ne bi bilo.