V vse hitrejšem tempu življenja si v božično-novoletnih praznikih velikokrat pozabimo izreči vse dobro ali pa se poslužujemo kar multimedijskih naprav. Dejstvo je, da na roke pisana beseda počasi izginja.

V ta namen je direktorica DEOS Centra starejših, Ana Petrič, uspešno izpeljala projekt ”Mala pozornost za veliko veselje” in  s tem spodbudila ljudi, da želje za leto 2018 zapišejo na papir in voščilnico pošljejo v center starejših. Projekt je več kot uspel, saj je pismonoša v center dostavil kar preko 250 pisem in voščil. Vsa so bila tudi lično okrašena, vsebina pa je bila izredno čustvena in pozitivna. Tako je vsak stanovalec v centru prejel svojo voščilnico z dobrimi željami. Voščila je izročala direktorica, ki je tudi sicer veliko s stanovalci, pomagali pa so otroci, ki so bili te dni v centru na medgeneracijskem varstvu. Stanovalke in stanovalci centra so bili nad prejemom male pozornosti izredno ganjeni in presenečeni.

Direktorica centra se dobrim ljudem, ki so podarili košček sebe in svojega časa zahvaljuje in jim  želi vse dobro ter srečno in miru polno novo leto.