Dalgona kava je napitek, ki ima veliko različnih imen (kavni oblak, penasti cappucino, spenjena kava) in je trenutni hit vseh družbenih omrežij. Priprava je hitra in preprosta, napitek pa si lahko privoščite topel ali hladen. Za pripravo dalgona kave potrebujemo instant kavo, sladkor, vodo in mleko. Čar napitka se skriva v stepeni kavi, ki jo pripravimo iz enakih delov instant kave, sladkorja in vrele vode.

Za eno osebo potrebujemo:
1 žlica instant kave
1 žlica sladkorja
1 žlica vrele vode

Sestavine v posodi dobro premešamo, da se raztopijo. Zmes nato z električnim mešalnikom (lahko tudi na roko) mešamo nekaj minut, da dobimo penasto, puhasto zmes, ki po teksturi spominja na rahlo stepeno smetano. V kozarec nalijemo približno deciliter vročega ali hladnega mleka ter na vrh položimo puhasto kavno peno. Če uporabimo hladno mleko, lahko v kozarec najprej dodamo pest ledenih kock, čez katere polijemo mleko, na koncu pa sledi še kupček rahle kavne pene. Tako imamo skorajda v hipu pripravljeno izvrstno ledeno kavo.

Mi smo si na lep sončen dan privoščili kar toplo različico dalgona kave nad katero so bili še posebej navdušeni sladkosnedi.