V petek, 21. septembra ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, smo v DEOS Centru starejših Cerknica, organizirali Sprehod za spomin, ki je združil stanovalce, svojce, prostovoljce in sodelavce centra starejših. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se vse bolj »zajeda« v naš vsakdan, ki ne izbira kraj, spol, leta in izobrazbo, »izbere« pa naše najdragocenejše imetje: naš spomin.

S sprehodom smo simbolno opozorili, da nam ni vseeno za vse tiste, ki živijo s to neozdravljivo boleznijo. Po vrnitvi nazaj v center smo se okrepčali s domačim sokom in domačimi piškoti. Na naše povabilo se je odzvalo lepo število udeležencev, česar smo bili zelo veseli. Pomembno je, da čim več ljudi prepozna prve znake demence, saj lahko le na ta način, vsi skupaj naredimo več pri ustrezni  pomoči  obolelim z demenco.

V ta namen smo tega dne tako v centru starejših, kot v središču centra Cerknice  postavili stojnico s promocijskim gradivom in mimoidoče občane informirali, jim podajali informacije o tem kje vse lahko poiščejo pomoč in delili promocijsko gradivo o demenci.

Vsem svojcem in drugim udeležencem Sprehoda za spomin, se iskreno zahvaljujemo za podporo.