O centru

V letu 2003 je družba DEOS d.d. je prevzela dejavnost institucionalnega varstva starejših in dejavnost oskrbovanih stanovanj v Medvodah kot zasebni zavod s koncesijo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Spoštovani !

Odhod iz domačega okolja predstavlja za vsakega stanovalca in marsikaterega svojca težko življenjsko preizkušnjo. Zaposleni v Centru starejših vam bomo skušali ublažiti posledice tega koraka v »jeseni« življenja in vam ponuditi čisto bivalno okolje, dobro počutje, prijaznost in razumevanje, bogatenje in ohranjanje aktivnosti slehernega stanovalca ob ustrezni zdravstveni negi in oskrbi ter v obliki različnih kulturnih, družabnih in rekreativnih aktivnosti.

  • Center lahko sprejme 186 stanovalcev, ki so nameščeni v dveh oddelkih:
  • - negovalni oddelek
  • - stanovanjski oddelek.

Stanovalca namestimo na tisti oddelek, na katerem lahko izvajamo kakovostno zdravstveno nego in oskrbo.

Razpolagamo tudi z oskrbovanimi stanovanji v garsonjerah in stanovanjih in nudimo storitve v hiškah ob Centru.

Vsa stanovanja in garsonjere imajo balkon, urejeno kopalnico s tušem, hladilnikom, štedilnikom, s priključki za telefon in televizijo.

Center vam nudi tudi koriščenje frizerskih in pedikerskih storitev, izposojo knjig v knjižnici in omogoča duhovno oskrbo v kapeli.

Usposobljeno zdravstveno osebje bdi in skrbi za dobro zdravstveno in osebno počutje, socialna delavka pa strokovno skrbi za osebno pomoč in oskrbo stanovalcev.

S prizadevanji celotnega kolektiva, s sodelovanjem svojcev in prostovoljcev bomo gradili most zaupanja, domačnosti, prijaznosti in razumevanja med vsemi stanovalci Centra.

Od naših stanovalcev pričakujemo medsebojno spoštovanje, uvidevnost in obzirnost drug do drugega. Hišni red Centra starejših podrobneje navaja pravice in obveznosti stanovalcev, svojcev in delavcev.

Jedilnik Centra za december 2016

HIŠNI RED                                                                 URADNE URE

Obvestila

rozice