Oskrbovana stanovanja so namenjena starejšim, ki sami ne morejo več v celoti skrbeti zase, ob tem pa lahko ob pomoči strokovnega osebja še vedno živijo razmeroma samostojno. Stanovanja in okolica so v celoti prilagojena potrebam bivanja starejših, tudi osebam na invalidskih vozičkih.

Oskrbovana stanovanja ustrezajo predvsem potrebam starostnikov po zasebnosti in ohranjanju avtonomije, kakršno so imeli doma, hkrati pa jim nudijo varnost, saj je ves čas zagotovljena pomoč na daljavo.

Stanovalcem v oskrbovanih stanovanjih zagotavljamo pomoč in možnost dodatnega naročanja storitev glede na potrebe in želje posameznega stanovalca.

Osnovna oskrba vključuje:

  • pomoč pri bivanju (osnovno čiščenje prostorov, odnašanje smeti, postiljanje),
  • organizirano prehrano s prinašanjem in odnašanjem pripravljenih obrokov ter pomivanje uporabljene posode,
  • pomoč pri pranju, sušenju in likanju perila (prinašanje in odnašanje čistega in umazanega perila, pranje, sušenje in likanje posteljnega in osebnega perila).

Socialna oskrba vključuje:

  • pomoč pri vzdrževanju osebne higiene in izvajanju dnevnih opravil; to je pomoč pri oblačenju in slačenju, umivanju, hranjenju, opravljanju osnovnih življenjskih potreb ter vzdrževanje in nega osebnih ortopedskih pripomočkov;
  • varstvo in pomoč pri ohranjanju družbenih stikov: vzpostavljanje družabne mreže z okoljem, prostovoljci in sorodstvom, spremljanje upravičenca pri opravljanju nujnih obveznosti, obveščanju ustanov o stanju in potrebah upravičenca.

Klic v sili

Stanovalcem je s klicnimi napravami za pomoč na daljavo zagotovljena možnost uporabe celodnevne nujne pomoči.

Oskrbovana stanovanja so opremljena s kuhinjo, kopalnico in negovalno posteljo, drugo opremo pa si najemnik namesti po svojih željah in potrebah, na svoje stroške. Stanovanja so različno velika.

Nekatera stanovanja imajo na voljo tudi parkirišča, ki jih lahko najamete, in skupen dnevni prostor s kuhinjo in televizorjem.


Domača oskrba
Bližina centra
24 urna asistenca

Lokacije centrov starejših:
Oskrbovana stanovanja

Centri starejših:
Oskrbovana stanovanja