Aktivno varstvo je namenjeno vsem, ki še živijo doma in zaradi delne nesamostojnosti potrebujejo pomoč pri osnovnih dnevnih opravilih.

Program se izvaja pod strokovnim vodstvom v okviru vnaprej opredeljenega tedenskega urnika. V sklopu urnika Aktivnega varstva se dvakrat tedensko izvaja tudi program Aktiven dan, ki se izvaja v sodelovanju z Zavodom AS, Fitnes kliniko in Fakulteto za Šport, Univerze v Ljubljani.

Imate dedka, babico, mamo, očeta, ki sami živijo doma in si ne morejo več skuhati?

V sklopu Aktivnega varstva starostniki dobijo zajtrk, toplo kosilo in malico.

So vaši bližnji osamljeni in nimajo primerne družbe?

V sklopu Aktivnega varstva se starostniki družijo med seboj in kofetkajo, se sprehajajo in hodijo na zabavne izlete.

Vašim bližnjim pojema fizična moč, spomin in ravnotežje?

Tudi za psiho-fizično stanje starostnika je v sklopu Aktivnega varstva poskrbljeno! V sklopu urnika Aktivnega varstva se dvakrat tedensko izvaja tudi program Aktiven dan, ki se izvaja v sodelovanju z Zavodom AS, Fitnes kliniko in Fakulteto za Šport, Univerze v Ljubljani. Dolgoročno program zagotavlja starostnikom boljše psiho-fizično stanje, kar jim omogoča, da lahko dlje časa kakovostno bivajo doma, neodvisni od (nujne) pomoči svojcev. Skrb za starostnika je pogosto psihično, časovno in včasih tudi fizično zelo obremenjujoča za svojce, ne glede na to, ali so še v službi ali v pokoju.

Kdaj poteka program aktivno varstvo? Aktivno varstvo poteka vsak delovnik, od ponedeljka do petka) med 7.00 in 16.00 uro.

Kakšna je cena programa Aktivno varstvo? Cena programa je 20€/dan in poleg strokovnega vodenja in aktivnosti po urniku vključuje tudi zajtrk, topli obrok, pijačo ter možnost počitka.

 

Program se izvaja pod strokovnim vodstvom v okviru vnaprej opredeljenega tedenskega urnika.

Za več informacij in brezplačno svetovanje glede vključevanja v program in urejanja prijave pokličite na info točko 080 2737 oziroma pišite na info@deos.si.

Vabljeni!


 


Kaj vse program vsebuje in kako poteka si lahko ogledate v spodnjem prispevku


Več informacij pa lahko najdete tudi na naši Facebook strani


 


Podporniki projekta

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport

Lokacije centrov starejših:
Aktivno varstvo za zunanje uporabnike

Centri starejših:
Aktivno varstvo za zunanje uporabnike